Loading Events

« All Events

Temadag om agil digitalisering 2019

November 18 @ 10:00 - 16:00

Der har længe, både i private virksomheder og offentlig administration, været fokus på at få beskrevet arbejdsgange og forretningsprocesser med det formål at effektivisere og kvalitetssikre, f.eks. i forhold til compliance med lovgivning og best practice. Ofte har ambitionen været, at arbejdsgangsbeskrivelser skulle indgå i kravspecifikationer for nye it-systemer der skulle sætte strøm til arbejdsgangene, som det f.eks. var tilfældet med arbejdsgangsbanken.dk og som det i øjeblikket er tilfældet med brugen af Robotic Process Automation (RPA).

Det er en rigtig god ide at kende og beskrive sine arbejdsgange. Men de fleste arbejdsgange der involverer vidensarbejdere og borgere vil have mange uforudsigelige elementer – og bedst kunne beskrives af dem der udfører arbejdet. Mange arbejdsgange vil også løbende have brug for ændringer, f.eks. som følge af ændringer i lovgivningen der regulerer arbejdsgangen, ændringer i samfundet eller fremkosten af nye teknologiske muligheder. Derfor er det vigtigt, at indtænke fleksibilitet, inddragelse og effektiv vedligeholdelse når man går i gang med at beskrive arbejdsgange, så manglende fleksibilitet, fremmedgørelse og omkostninger til vedligeholdelse ikke sluger den forventede gevinst.

Temadagen i agil digitalisering introducerer deltageren for metoder og værktøjer til at beskrive arbejdsgange fleksibelt med inddragelse af dem der udfører arbejdsgangene. Konkret vil vi anvende regelbaseret modellering med Dynamic Condition Response (DCR) grafer og state-of-the-art værktøjet DCRGraphs.net til at sætte strøm til identifikation, simulering og beskrivelse af brugerrejser og reglerne bag arbejdsgange. Vi vil også kort introducere til BPMN, DMN og CMMN standarderne fra Object Management Group (OMG.org) og se på hvornår og hvordan de kan benyttes.

Details

Date:
November 18
Time:
10:00 - 16:00
Website:
https://www.kl.dk/arrangementer/arrangement/?eventId=96054

Venue

Comwell Aarhus
Værkmestergade 2,
Aarhus, 8000 Denmark
+ Google Map